Not available for borrowing.

( 0 / 1 unit )

Loan Duration (day): 14
SURI HATI ENCIK SERIUS

by MIA AZWARI

Publisher - Rinsya Chasiani

Category - Romance

“Saya tak nak teruskan pertunangan ni.” –Aufa Batrisya

“Kenapa?”-Tengku Riyadh

“Sebab kita tak serasi.”- Aufa Batrisya

“Pelik. Kita baru jumpa tak sampai 10 minit. Tapi awak dah cakap, kita tak serasi.”- Tengku Riyadh

Bercakap dengan Tengku Riyadh yang berwajah serius 24 jam hanya menyakitkan hati. Demi menghilangkan tekanan, dia melepaskan semua itu di tempat yang salah. Dan berakhir dengan tragedi hitam.

Malang nasib Aufa apabila dia menerima hukuman tinggal di sebalik tirai besi selama beberapa tahun. Di sanalah, Aufa sedar kesilapan yang dilakukan olehnya. Hampir empat tahun terkurung, dia dibebaskan. Namun dia dikejutkan dengan kehadiran lelaki yang bergelar tunangannya dulu.

“Be my wife, Aufa Batrisya.”- Tengku Riyadh

Kemunculan lelaki itu menghuru-harakan kehidupan Aufa. Tak mungkin lelaki itu masih ingin menjadikan dirinya sebagai isteri setelah dia bergelar banduan. Atas permintaan orang tuanya, dia menerima lamaran Tengku Riyadh demi membalas budi lelaki itu.

Aufa mulai menerima kehadiran Tengku Riyadh sebagai suami. Hari demi hari, cintanya bercambah di hati. Namun kepulangan kakaknya membuatkan Aufa tertanya-tanya.

“Satu hari nanti, kau sendiri tak sanggup nak pandang muka dia disebabkan kisah silam kau.”- Anis

Benar kata Anis. Setelah rahsianya terbongkar, Aufa tak mampu melihat wajah lelaki itu lagi. Perpisahan dituntut demi mencari kebahagiaan sendiri. 

Ikhlaskan Tengku Riyadh menjadikan Aufa Batrisya sebagai suri hatinya selama ini? Adakah benar hati Aufa sudah tertutup untuk si suami?

Please login to borrow the book.