Available for borrowing.

( 1 / 1 unit )

Loan Duration (day): 14
DIARI SEORANG DUDA

by Rafina Abdullah

Publisher - RMA STUDIO

Category - Wedding

Genre komedi romantik ini mengisahkan Adi, seorang duda yang menyesali akan perbuatannya di masa lalu cuba memujuk bekas isterinya untuk mereka berkahwin semula.
 
ADI - “Sayang, I minta maaf atas semua yang I dah buat pada you. I ajak you nikah semula sebab I masih cinta dan sayangkan you. I juga fikir pasal Nia. Marilah sama-sama kita sempurnakan hidup Nia. Dia perlukan kita dalam satu rumah.”
 
Keengganan Zila membuatkan Adi nanar dan berusaha mengembalikan keyakinan wanita itu agar percaya yang dia benar-benar berubah.
 
ZILA - “Dah tiga tahun kita berpisah. Nia dah biasa hidup tanpa you. Pergilah, Adi. Baliklah. Jangan harapkan I lagi. Tahulah macam mana I nak bahagiakan Nia. Lagipun, you bukannya tak boleh jenguk dia langsung. Mahkamah dah tentukan semuanya. Ikut sajalah apa keputusan mahkamah.”
 
Zila yang keras hati terpaksa tunduk dengan permintaan Adi apabila ibu bapanya masuk campur. Licik permainan ibu dan bapa Zila bagi memastikan Zila lembut hati menerima Adi semula.
 
ENCIK SULAIMAN - “Sebenarnya, minggu lepas ada orang datang meminang Zila. Namanya Tok Seman. Umurnya taklah tua sangat. Lebih kurang 69 tahun. Masih kuat lagi orangnya.”
 
Keputusan bapanya membuatkan hati Zila berbolak balik. Masihkah ada peluang untuk Adi membetulkan kesilapannya?
 
 

Please login to borrow the book.